Verbinding met je lijf Oefening

Aanwezig zijn

Echt aanwezig zijn, dat lukt ons vaak niet goed. We zijn druk met van alles om ons heen en daardoor vergeten we naar ons eigen lijf te luisteren.

Terwijl wanneer we wél naar ons eigen lijf luisteren, we vaak meer rust ervaren en daardoor betere keuzes maken.

Als je echt aanwezig bent, met aandacht voor je eigen lijf, lukt het vaak ook beter om aandacht te hebben voor anderen. Gepaste aandacht. Niet de vermoeiende, leegtrekkende aandacht die je soms kunt voelen als je in iemands verhaal wordt gezogen. Nee, aandacht voor de ander, zonder dat je jezelf verliest.

Verbinding met je lijf

Deze oefening heb ik geleerd van haptonoom Iet Schilder. Het is het eerste wat ik elke ochtend doe als ik op mijn werkplek kom.

De luisteroefening duurt iets meer dan 12 minuten. Soms neem ik er die tijd ook voor, maar vaak neem ik maar 5 minuutjes om verbinding te maken met mijn lijf en dat is voldoende om er ook echt te zijn. Niet alleen met mijn hoofd, maar met mijn hele lijf.

Ontspannen start van de dag

Probeer de oefening een paar keer uit terwijl je naar mijn stem luistert. Ga zitten op een plek waar je niet wordt gestoord en luister met een koptelefoon of je oortjes naar mijn stem.

Als je de oefening eenmaal een paar keer hebt gedaan, kun je het ook zonder begeleidende stem doen. Ik weet zeker dat het je rust oplevert en daarmee een prachtige start van de dag!

Mijn naam is Martine Veeger.

Ik help leidinggevenden om de leidinggevende te zijn die ze willen zijn. De meeste leidinggevenden willen namelijk wel coachend en faciliterend leidinggeven, maar in de praktijk lukt dat niet altijd.

Eigenaarschap bij medewerkers begint bij jezelf: het begint bij jou als leidinggevende.

Maar dat wil niet zeggen dat je in je eentje het wiel moet uitvinden.

Je vindt al mijn kennis en ervaring in het boek Superkrachten en in het Superkrachtenprogramma help ik leidinggevenden om hun eigen energie anders in te zetten en hun organisatie zo in te richten dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden.

Wil je vaker artikelen en video’s over eigenaarschap ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de weekmail.

Dit vind je misschien ook interessant

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Toen ik mijn boek schreef, had ik allerlei ideeën over wat erin moest komen. Daarnaast heb ik aan potentiële lezers gevraagd wat zij wilden lezen: ze brachten onderwerpen in die ik niet had bedacht om te beschrijven, omdat ze voor mij bijvoorbeeld heel vanzelfsprekend...

Ruimte maken om te groeien

Ruimte maken om te groeien

Als ik had geweten dat dit zou gebeuren, had ik ook een vóór foto gemaakt: een plaatje waarop je heel veel bruine sprietjes ziet en met goed zoeken een paar groene steeltjes ontdekt. Mijn vingers zijn niet zo groen, maar ik houd wel van plantjes en van lekker eten,...

Hierdoor wil ik mijn doel nóg sneller bereiken

Hierdoor wil ik mijn doel nóg sneller bereiken

Bepaal je doel Sinds oktober staren grote, lege ogen me elke dag aan en hoor ik deze vragen: Wat wordt je doel?Wat wil je?Welke keuzes maak je? Het zijn mijn eigen gedachten en de ogen van een Daruma pop die ik van een klant kreeg. Naar Japans gebruik kleur je één van...