Online cursus:

Tijd en rust voor leidinggevenden

Houd niet meer in je eentje

alle ballen in de lucht!

Eigenaarschap over je baan en je leven

Zijn werkweken van 60-70 uur voor jou gebruikelijk? Sta jij 24/7 paraat en los je uiteindelijk altijd alle problemen op?

Als manager ben je eindverantwoordelijk. Maar er zitten grenzen aan loyaliteit, betrokkenheid en verantwoordelijkheid.

Als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn.

Neem eigenaarschap over je baan en je leven. Volg de cursus en ontdek hoe jij meer tijd en rust krijgt.

We hebben het veel te druk

Puilt bij jou je inbox uit? Stapelt het werk zich op? Ga je van afspraak naar afspraak en eet je snel-snel een boterham achter je computer, of vergeet je misschien zelfs te lunchen?

Als mensen zijn we tegenwoordig allemaal druk. En als managers helemaal. Waar medewerkers aan het eind van de dag naar huis gaan, omdat ‘hun dienst’ erop zit, gaan veel leidinggevenden door. Hoewel operationele zaken bij medewerkers liggen, lopen ze allerlei gaten dicht.

Managers zijn eindverantwoordelijk en voelen die verantwoordelijkheid 24/7.

Door alle brandjes te blussen is er geen tijd meer om hun eigenlijke werk als manager te doen: tactische en strategische zaken verschuiven op die manier naar de avonduren of worden gedaan in het weekend.

We worden alsmaar drukker

Wanneer je druk bent, neem je meestal geen tijd om even stil te staan. Want daar is geen tijd voor: je gaat door-door-door.

Doordat je niet stilstaat, acteer je vaak reactief: je blust een brand en gaat door naar de volgende. Hierdoor creëer je ongemerkt alleen maar meer brandjes, je voorkomt niet dat de branden ontstaan.

Doordat je geen rust neemt om te prioriteren, doe je alles en blijf je druk.

Relaxed leidinggeven

Stel je eens voor: hoe zou het zijn als je keuzes maakt op basis van jouw eigen focus doelen.

Dat je dagen voor het grootste deel bestaan uit energie-gevende activiteiten. Je hebt tijd en rust voor alles wat belangrijk is voor jou in je werk en in jouw (privé-) leven.

Je doet alleen zelf wat jij echt zelf moet doen. Dat doe je efficiënt en effectief. Andere noodzakelijke activiteiten worden opgepakt door anderen.

Je bent in de gewenste flow met anderen. Jouw gedrag versterkt positieve patronen.

Je voelt je verbonden met medewerkers, straalt rust uit en bent benaderbaar.

Medewerkers nemen eigenaarschap voor de operationele doelen, spreken elkaar aan en informeren jou proactief over de resultaten.

Zou jij zo willen leven? Zou jij zo willen leidinggeven?

Anders leidinggeven verandert je leven

Als jouw manier van leidinggeven verandert, verandert je leven. Dat klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik zie het keer op keer gebeuren.

Leidinggevenden die met een duidelijke focus leidinggeven, die hun eigen agenda claimen (en niet laten afhangen van wat er op hun afkomt), die niet meer alles zelf doen, maar hetgeen ze wél doen goed doen, die negatieve patronen doorbreken en mentaal aanwezig zijn, worden niet alleen betere leidinggevenden. Ze worden relaxtere mensen.

En daar hebben niet alleen hun medewerkers plezier van. Ze genieten zelf meer van het leven samen met de mensen die belangrijk voor ze zijn.

Alleen aan de slag met dat wat jou nu helpt

De meeste leidinggevenden hebben al allerlei boeken gelezen en cursussen gevolgd waardoor ze meer tijd en rust zouden moeten vinden.

Vaak zit het `m niet in de kennis en theorie, maar juist in de toepassing in de praktijk. Je moet iets doen, of iets niet-meer-doen, om de situatie te veranderen.

Het is mijn ervaring dat je pas iets gaat veranderen als je iets beetpakt dat voor jou persoonlijk het verschil maakt.

Daarom help ik je in deze cursus niet om honderd nieuwe technieken uit te proberen, maar laat ik je heel gericht kiezen wat jij gaat doen. Iets kleins, dat toch een enorm effect heeft. Juist iets kleins, want dan is de kans groter dat je het ook daadwerkelijk gaat doen.

We starten de cursus met een relax-verhogers score kaart waarop je ziet wat je kunt doen (relax-verhoger) en welk resultaat dat oplevert.

Hoe scoor jij jezelf? En wat zou je graag willen? Op basis van je antwoorden ga je aan de slag: je bekijkt de video’s en doet de oefeningen van de relax-verhoger waarbij jij de grootste winst behaalt.

Daardoor verspil je geen tijd aan dingen die je al lang weet of al doet. Je doet alleen datgene dat op dit moment voor jou het grootste verschil maakt.

Druk-druk-druk

Ik was zelf altijd druk-druk-druk. Ik werkte belachelijk veel en als ik niet werkte, was mijn hoofd nog steeds met werk bezig: het stond nooit uit.

De cursussen time management die ik volgde hielpen me wel om mijn inbox sneller leeg te krijgen, maar het zorgde er eigenlijk alleen maar voor dat ik nóg meer werk verzette. Ik werkte efficiënter, maar ik bleef druk. Te druk.

Pas toen ik van een afstandje naar mijn werk ben gaan kijken en duidelijkere keuzes leerde maken, kreeg ik meer tijd en rust.

Ik nam meer eigenaarschap voor mijn werk: ik kreeg meer controle over mijn leven en deed de dingen die ik wilde doen met gerichte aandacht.

Ik ging minder uren werken en mijn werkprestaties verbeterden! Dat niet alleen: ik ben sinds ik meer tijd en rust heb in mijn werk ook gewoon een leuker mens. Voor mezelf, maar ook voor mijn partner, kinderen, familie en vrienden.

Dat gun ik jou ook: als leidinggevende ben en mag je ook mens zijn. Graag zelfs.

Blijf niet aanmodderen

Misschien denk je wel: ik heb helemaal geen tijd voor een cursus. Dat snap ik, want je bent heel druk. Maar door niets te doen, maak je het veel erger: je blijft aanmodderen en hoe minder je stilstaat, hoe drukker je wordt.

De truc van deze cursus is juist dat je in weinig tijd precies datgene vindt wat voor jou het verschil gaat maken.

Gun jezelf een relaxter leven, volg de cursus Tijd en Rust voor leidinggevenden.

“Ik ben nu meer bezig met de dingen waar ik energie van krijg en minder met wat belangrijk is voor anderen.”

“Hele praktische oefeningen die qua opbouw ook echt helpen om andere keuzes te maken.”

Veel gestelde vragen:

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is gemaakt voor leidinggevenden.

Of je nu leidinggeeft aan 2 of 1000 mensen, of je dat al jaren doet of juist net bent begonnen: tijd en rust wil elke leidinggevende.

 • Heb jij de moed om in de spiegel te kijken?
 • Durf je ander gedrag uit te proberen?
 • Wil je leren van anderen?

Doe dan mee met deze cursus.

Ik geef geen leiding, kan ik de cursus dan wel doen?

Waarschijnlijk levert de cursus je ook veel op wanneer je geen leidinggevende bent. We zijn ten slotte allemaal mens en de meeste mensen willen meer tijd en rust.

Vooral voor mensen die prjocten managen, of mensen die leidinggevenden coachen/ ondersteunen vanuit bijvoorbeeld HR is deze cursus ook zinvol.

Een aantal video’s en oefeningen (vooral module 6) zal je niet één-op-één kunnen gebruiken, maar als jij kijkt met de blik: wat kan ik hiervan leren?, haal je er vast veel uit.

Wat is het verschil tussen het Superkrachtenprogramma en deze cursus?

In module één van het Superkrachtenprogramma zoomen we ook in op de tijd en rust die je als leidinggevende zelf kunt beïnvloeden.

Het grootste verschil tussen deze eerste module van het Superkrachtenprogramma en de training Tijd en Rust voor Leidinggevenden, is dat je met deze cursus meer focus hebt op dit ene thema: tijd en rust te krijgen.

Uiteraard is er een overlap in de methode en technieken die we gebruiken, maar de video’s en oefeningen die je krijgt zijn speciaal gemaakt voor deze cursus.

Ik wil hierna graag meedoen aan het Superkrachtenprogramma, kan dat?

Dat kan uiteraard!

In het Superkrachtenprogramma borduren je voort op de tijd en rust die jij als leidinggevende graag wilt behouden.

Ik heb al meegedaan met het Superkrachtenprogramma, is het dan zinvol om mee te doen?

Jazeker! Oud deelnemers die hebben meegedaan vonden het prettig dat er weer even extra aandacht was voor het creëren van tijd en rust.

De methoden en technieken die worden toegepast in deze training komen overeen met hetgeen je in het Superkrachtenprogramma hebt geleerd.

Ik geloof erg in de kracht van herhaling. De video’s en oefeningen zijn allemaal speciaal voor deze training gemaakt, dus je krijgt nieuw materiaal, waardoor je op een andere manier naar je eigen tijd en rust zult kijken.

Ik wil met meerdere mensen deze cursus volgen, kan dat ook?

Uiteraard zijn de inloggegevens van een normale cursus voor persoonlijk gebruik, maar je kunt met mij iets afspreken over het volgen van de cursus met je team, of met een andere groep. Er is van alles mogelijk.

Maak een afspraak met me via deze link en we bespreken wat voor jullie past.

Een organisatie stelde de cursus bijvoorbeeld beschikbaar aan alle leidinggevenden en met iedereen die de cursus volgde heb ik drie live bijeenkomsten gehad op de locatie van de organisatie.

Hoe lang blijven de materialen van de cursus beschikbaar?

Je behoudt toegang tot de video’s en downloads zolang het Superkrachtenprogramma-platform bestaat.

Als ik met dit platform stop, zal ik je vroegtijdig een seintje geven, zodat je materialen kunt downloaden.

Wanneer zijn de coaching sessies?

Als je kiest voor de cursus met coaching, dan krijg je een mailtje met een link naar mijn agenda. Je plant dan zelf je online afspraken in, waarbij je vaak kunt kiezen tussen alle werkdagen, van 9:00-17:30.

Wil je liever live afspreken? Dat kan ook. Geef dat even aan, dan spreken we elkaar (met een kleine extra bijdrage voor de locatiekosten) in een fijne ruimte in Hygge, Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht.

Hoe gebruik ik mijn kortingscode?

Als je een kortingscode hebt gekregen, kun je deze invullen bij de ‘winkelmand-pagina’. Je kunt altijd maar één code invoeren, dus kijk wat het voordeligst is :-).

Vul de code in bij ‘waardebon toepassen’.

Wanneer kan ik beginnen?

Als je je hebt ingeschreven krijg je automatisch een mailtje met je inloggegevens.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen. Wat moet ik doen?

Als je al eerder een cursus of programma hebt gevolgd op het Superkrachtenprogramma-platform, dan krijg je geen nieuwe inloggegevens.

Je kunt inloggen met je oude inlogggegevens. Als je die niet meer weet, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via deze link.

Tijd en rust voor leidinggevenden

Online cursus

 • Relax-verhogers score kaart: ontdek waar jij de meeste winst kunt boeken
 • Verdieping in 6 relax-verhogers die jou helpen om meer tijd en rust te ervaren
 • 28 korte video’s
 • 23 oefeningen en downloads
 • Bonus video: antwoord op 10 vragen van leidinggevenden over ‘minder zelf doen’
 • Je krijgt heel veel, maar je hoeft alleen met dat aan de slag wat jou echt helpt!

€297

Alle bedragen zijn excl. BTW

Tijd en rust voor leidinggevenden

Online cursus + coaching

 • Relax-verhogers score kaart: ontdek waar jij de meeste winst kunt boeken
 • Verdieping in 6 relax-verhogers die jou helpen om meer tijd en rust te ervaren
 • 28 korte video’s
 • 23 oefeningen en downloads
 • Bonus video: antwoord op 10 vragen van leidinggevenden over ‘minder zelf doen’
 • Je krijgt heel veel, maar je hoeft alleen met dat aan de slag wat jou echt helpt!
 • 5 één-op-één online coachgesprekken van 1 uur met Martine

€1200