Referenties

Deelnemers over het Superkrachtenprogramma

Ik had het Superkrachten programma eigenlijk veel eerder moeten doen.

Ik merk met terugwerkende kracht dat ik heel veel tijd heb verspild aan dingen waarvan ik toen dacht dat het belangrijk was, waarvan ik nu besef dat dat zonde van mijn energie is geweest.

Jelmer Dijkstra Eigenaar jachthaven, camping en bootverhuur de Drijfveer

Ik heb door het Superkrachten programma vooral geleerd om anders aan te pakken en niet zo veel meer over te pakken.

Karen Laarveld
Regisseur Technasium netwerken

Goed om ook van andere mensen ervaringsverhalen te horen. Het relativeert enorm dat ik niet de enige ben die weleens aanloopt tegen de dingen waar ik moeite mee heb.

We hebben in de groepssessies ook echt samen gekeken hoe ik dingen anders kan aanpakken. De suggesties vanuit Martine en de medecursisten waren daarin erg waardevol.

Boy Janissen
Projectleider Appart en General manager Festileaks

Ik zat in een ratrace waarin ik zelf steeds zorgde dat de deadlines werden gehaald.

Nu zorg ik dat medewerkers het werk zelf doen.

Nico Kruithof
Teammanager financiën bij Mooiland

Het wordt met het Superkrachten programma makkelijker om op je handen te zitten en het eigenaarschap te laten bij de mensen waar het hoort.

Marjolein Joustra
Organisatie adviseur UMC Utrecht

Online programma geeft rust en balans

Martine ontwikkelde bij NS Service & Operatie het Eigenarenmodel met focus, spelregels en ritme

NS Operatie is een 24-7 bedrijf en medewerkers werken door het hele land in onregelmatige roosters. Voor onze eerstelijnsmanagers dus een enorme klus om hun medewerkers frequent te zien en spreken, waarbij verbeteringen doorvoeren een extra uitdaging wordt. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en NS wil en moet daarin mee.

Toen ik voor het eerst hoorde van de omgekeerde overlegstructuur met eigenaren, dacht ik dat dit de zoveelste hype was die vooral op papier werkt. Maar door de pragmatische aanpak van Martine en de manier waarop zij mensen in beweging krijgt, is er in korte tijd veel veranderd. Er is meer eigenaarschap op alle lagen in de organisatie. Plannen worden gemaakt én opgevolgd en we zijn als MT veel scherper naar en met elkaar. Hierdoor zijn al onze operationele resultaten verbeterd en zijn we veel beter geworden in resultaatsturing!

Ik beveel werken met Martine en haar aanpak dan ook van harte aan!

Koen Sueters is directeur Service & Operatie bij NS Reizigers.

350 managers over werken met het Eigenarenmodel bij NS

Focus

85% geeft aan dat het Eigenarenmodel helpt om focus te houden.

Leren

In de regio leert 84% meer van elkaar.

Bottom-up

82% zegt dat het Eigenarenmodel helpt om informatie van medewerkers te benutten.

Martine onderscheidt zich door haar oprechte betrokkenheid en enthousiasme. Ze gelooft in wat ze doet en zet met enorm veel positieve energie haar ideeën om in daden. Daarmee brengt ze de gewenste verandering teweeg.

Martine luistert goed en is heel creatief om elke ogenschijnlijke tegenvaller om te buigen tot een kans en daar weer de juiste oplossing voor te bedenken en door te voeren. Dat laatste doet ze niet zelf. Niet omdat ze het niet kan, maar omdat ze er in gelooft dat de organisatie / afdeling / manager zélf door het juiste voorbeeldgedrag de verandering kan bereiken. Hierbij coacht ze op een heel prettige, positieve en constructieve wijze. Een topper!

 

Inge Stegeman is Manager Service & Operatie bij NS Reizigers

Martine ondersteunde KPN bij een groot verbetertraject

Ik heb, bijna een jaar, zeer intensief met Martine samengewerkt in een groot verbeterproject bij KPN. In die tijd heb ik haar leren kennen als een zeer gedreven, enthousiaste en gemotiveerde consultant.

Martine is heel laagdrempelig, goed benaderbaar en kan goed schakelen met alle lagen van de organisatie. Door het stellen van de juiste, kritische vragen, dwingt ze mensen tot nadenken en met haar enthousiasme en gevoel voor humor weet ze mensen in beweging te krijgen.

Peter Sijbring is kwaliteitsmanager bij KPN.

Nieuwe leiders van de Politie volgden een workshop van Martine in hun leergang Operationele Sturing

Martine heeft ons op een inspirerende en interactieve wijze meegenomen in haar ervaringen en verhaal over het in beweging brengen van organisaties. Hierdoor heb ik op een andere manier kunnen kijken naar mijn eigen rol en positie als leidinggevende. En ik heb gezien welke mogelijkheden er zijn om de context van onze Politieorganisatie te veranderen met structuur.

Zoekt u een spreker voor leidinggevenden en managers in uw organisatie, dan is Martine Veeger een absolute aanrader!

Rob Jonkers is Operationeel Expert i.o. bij de Politie.

Anja volgde een coachingstraject voor leidinggevenden bij Martine

Op basis van jouw doel helpt Martine om inzicht te krijgen in de te nemen acties. PDCA heeft ze tot haar levensmotto gemaakt, waarmee ze aanspoort tot actie. Martine beschikt over een rugzak aan tools, technieken, templates en methodes om beweging te krijgen.

Door de nodige stiltes te laten vallen, doorvragen naar de vraag achter de vraag en handvatten te geven heeft ze mij geholpen helder te krijgen wat voor mij belangrijk is.

Doorpakken waar het moeilijk wordt is confronterend, maar ook verhelderend. Ze zorgt voor een open en vertrouwde sfeer. De gesprekken geven nieuwe inzichten, waarbij ze je tot conclusies en oplossingen laat komen.

Daar waar andere coaches het niet gelukt is tot de kern te komen, is het Martine gelukt om mezelf open te stellen en mij emoties te laten ervaren en voelen. Een moeilijke, maar waardevolle ervaring.

Martine is positief, enthousiast en oprecht betrokken. Coaching met Martine voelt vertrouwd, alsof je een persoonlijk gesprek voert met je beste vriendin.

Anja de Bruin is manager

De consultants van House in Order Consultancy bij Essent volgden een workshop bij Martine

Een interessant, inspirerend en toegankelijke workshop. Het is een mooie uitdaging om deze aanpak met betrekking tot eigenaarschap te spiegelen op onze eigen organisatie en zo te zien waar we kunnen aanscherpen.

Martijn Boermans is Manager House in Order Consultancy bij Essent.

Martine verzorgde een inspirerende aftrap van de leiderschapsdagen bij Acantus

We hebben Martine gevraagd om onze jaarlijkse leiderschapstweedaagse op inspirerende wijze af te trappen. Martine heeft zich oprecht geïnteresseerd in onze organisatie en de voor ons actuele thema’s op het gebied van leiderschap, zodat ze met haar verhaal ook echt goed bij ons kon aansluiten. Martine is erg toegankelijk en weet haar verhaal met de nodige flair over de bühne te brengen.

Ik zou haar zeker aanbevelen als spreker!

Johanneke Zwier is HR-adviseur bij Acantus.

Martine gaf een inspiratiesessie over eigenaarschap voor schoolleiders

In een inspiratiesessie van het leiderschapscafé voor schoolleiders in regio west heeft Martine de schoolleiders meegenomen in een heel helder stappenplan naar meer eigenaarschap voor leraren in de school. Zij geeft veel voorbeelden uit haar eigen werkpraktijk en privéleven die goed illustreren wat het lastig maakt om leiding te geven aan eigenaarschap en wat je daar bij kan helpen. Martines enthousiasme en energie is aanstekelijk en ze zorgt steeds voor interactie met de schoolleiders door kleine denkopdrachtjes te geven of vragen te stellen. Schoolleiders kregen door de inspiratiesessie zin om hiermee zelf aan de slag te gaan en gaven aan hele praktische handvatten te hebben gekregen.

Voor projectleiders of managers die willen weten hoe ze hun team in beweging kunnen krijgen, zou ik Martine zeker aanraden als spreker. 

Anne Kriek is Projectcoördinator Leiderschapscafés van Schoolleiders voor de Toekomst