Referenties

Martine heeft zich oprecht geïnteresseerd in onze organisatie, zodat ze ook echt goed bij ons kon aansluiten.

Martine is erg toegankelijk en weet haar verhaal met de nodige flair over de bühne te brengen. Ik zou haar zeker aanbevelen als spreker!

Johanneke Zwier
HR-adviseur bij Acantus

Martine geeft veel voorbeelden die goed illustreren wat het lastig maakt om leiding te geven aan eigenaarschap en wat je daar bij kan helpen.

Voor projectleiders of managers die willen weten hoe ze hun team in beweging kunnen krijgen, zou ik Martine zeker aanraden als spreker.

Anne Kriek
Projectcoördinator Schoolleiders voor de Toekomst

Het improviseren wat Martine met een acteur doet is super leerzaam en uniek:

– het maakt luchtig
– het geeft ervaring (ipv alleen maar praten over)
– het geeft energie, het is gewoon leuk!
– het maakt concreet
– het geeft de mogelijkheid effect te testen en direct bij te sturen

Martin Smeets
Organisatie- en teamcoach

NS Operatie is een 24-7 bedrijf en medewerkers werken door het hele land in onregelmatige roosters. Voor onze eerstelijnsmanagers dus een enorme klus om hun medewerkers frequent te zien en spreken, waarbij verbeteringen doorvoeren een extra uitdaging wordt. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en NS wil en moet daarin mee.

Toen ik voor het eerst hoorde van de omgekeerde overlegstructuur met eigenaren, dacht ik dat dit de zoveelste hype was die vooral op papier werkt. Maar door de pragmatische aanpak van Martine en de manier waarop zij mensen in beweging krijgt, is er in korte tijd veel veranderd. Er is meer eigenaarschap op alle lagen in de organisatie. Plannen worden gemaakt én opgevolgd en we zijn als MT veel scherper naar en met elkaar. Hierdoor zijn al onze operationele resultaten verbeterd en zijn we veel beter geworden in resultaatsturing!

Ik beveel werken met Martine en haar aanpak dan ook van harte aan!

Koen Sueters is directeur Service & Operatie bij NS Reizigers.

Ik zat in een ratrace waarin ik zelf steeds zorgde dat de deadlines werden gehaald.

Nu zorg ik dat medewerkers het werk zelf doen.

Nico Kruithof
Teammanager financiën bij Mooiland

Ik heb door het Superkrachten programma vooral geleerd om anders aan te pakken en niet zo veel meer over te pakken.

Karen Laarveld
Regisseur Technasium netwerken

Het wordt met het Superkrachten programma makkelijker om op je handen te zitten en het eigenaarschap te laten bij de mensen waar het hoort.

Marjolein Joustra
Organisatie adviseur UMC Utrecht

Martine onderscheidt zich door haar oprechte betrokkenheid en enthousiasme. Ze gelooft in wat ze doet en zet met enorm veel positieve energie haar ideeën om in daden. Daarmee brengt ze de gewenste verandering teweeg.

Martine luistert goed en is heel creatief om elke ogenschijnlijke tegenvaller om te buigen tot een kans en daar weer de juiste oplossing voor te bedenken en door te voeren. Dat laatste doet ze niet zelf. Niet omdat ze het niet kan, maar omdat ze er in gelooft dat de organisatie / afdeling / manager zélf door het juiste voorbeeldgedrag de verandering kan bereiken. Hierbij coacht ze op een heel prettige, positieve en constructieve wijze. Een topper!

 Inge Stegeman

Een interessant, inspirerend en toegankelijke workshop. Het is een mooie uitdaging om deze aanpak met betrekking tot eigenaarschap te spiegelen op onze eigen organisatie en zo te zien waar we kunnen aanscherpen.

Martijn Boermans
Manager House in Order Consultancy bij Essent

Dit had ik eerder moeten doen!

Ik merk met terugwerkende kracht dat ik veel tijd heb verspild aan dingen die belangrijk leken, waarvan ik nu besef dat dat zonde van mijn energie is geweest.

Jelmer Dijkstra
Eigenaar jachthaven, camping en bootverhuur de Drijfveer

Ik heb, bijna een jaar, zeer intensief met Martine samengewerkt in een groot verbeterproject bij KPN. In die tijd heb ik haar leren kennen als een zeer gedreven, enthousiaste en gemotiveerde consultant.

Martine is heel laagdrempelig, goed benaderbaar en kan goed schakelen met alle lagen van de organisatie. Door het stellen van de juiste, kritische vragen, dwingt ze mensen tot nadenken en met haar enthousiasme en gevoel voor humor weet ze mensen in beweging te krijgen.

Peter Sijbring is kwaliteitsmanager bij KPN.

Op basis van jouw doel helpt Martine om inzicht te krijgen in de te nemen acties. PDCA heeft ze tot haar levensmotto gemaakt, waarmee ze aanspoort tot actie. Martine beschikt over een rugzak aan tools, technieken, templates en methodes om beweging te krijgen.

Door de nodige stiltes te laten vallen, doorvragen naar de vraag achter de vraag en handvatten te geven heeft ze mij geholpen helder te krijgen wat voor mij belangrijk is.

Doorpakken waar het moeilijk wordt is confronterend, maar ook verhelderend. Ze zorgt voor een open en vertrouwde sfeer. De gesprekken geven nieuwe inzichten, waarbij ze je tot conclusies en oplossingen laat komen.

Daar waar andere coaches het niet gelukt is tot de kern te komen, is het Martine gelukt om mezelf open te stellen en mij emoties te laten ervaren en voelen. Een moeilijke, maar waardevolle ervaring.

Martine is positief, enthousiast en oprecht betrokken. Coaching met Martine voelt vertrouwd, alsof je een persoonlijk gesprek voert met je beste vriendin.

Anja de Bruin is manager