Hierdoor wil ik mijn doel nóg sneller bereiken

Bepaal je doel

Sinds oktober staren grote, lege ogen me elke dag aan en hoor ik deze vragen:

Wat wordt je doel?
Wat wil je?
Welke keuzes maak je?

Het zijn mijn eigen gedachten en de ogen van een Daruma pop die ik van een klant kreeg. Naar Japans gebruik kleur je één van de ogen als je je doel hebt bepaald. Het tweede oog vul je wanneer het doel is behaald. In de tussentijd zet je de Daruma op een plaats waar je steeds wordt herinnerd aan wat je wilt bereiken.

Een prachtige reminder!!

Behaal doelen door focus vast te stellen

Resultaten behalen is geen hocus pocus, maar focus focus

Wanneer je eenmaal helder hebt wat je graag wilt bereiken, wordt het makkelijker om keuzes te maken.

Hoe duidelijker je doel, des te eenvoudiger het is om nee te zeggen tegen activiteiten die niet tot dat doel leiden en zal je ja te zeggen tegen alles wat je dichter bij je doel brengt.

Een helder doel geeft focus en met focus behaal je resultaten.

Maak expliciet wat je wilt bereiken

De Daruma heeft me geholpen mijn doel te bepalen: die lege ogen bleven me maar aanstaren. Nu staart de Daruma me aan en hoor ik mijn eigen gedachten: “Vertel wat je doel is, hoe meer mensen weten wat je wilt, des te groter de kans dat het gaat gebeuren.”

Wanneer je een doel hebt bepaald en hierover communiceert, is de kans dat je je doel behaalt groter.

Wil jij iets bereiken met je team? Vertel zo concreet mogelijk wat het is, dan maken medewerkers eerder keuzes die passen bij jouw doel. Wil je een promotie? Deel je dromen: als er iets vrijkomt denken mensen aan jou!

Wees expliciet in je dromen en wensen en ze worden eerder vervult.

Help jezelf herinneren om aan je doel te werken

Voor mij werkte de Daruma om mijn doel te formuleren. Nu helpt het poppetje me om mijn doel te realiseren. Want elke dag staart dat tweede lege oog mij aan.

Wat is jouw manier om je te herinneren aan wat je wilt bereiken?

Het tweede Daruma-oog mag ik vullen als mijn trainingen waarmee leidinggevenden leren om eigenaarschap te creëren en zelf meer tijd en rust ervaren, op het LMS (leer management systeem) van een aantal organisaties staat.

De afgelopen twee jaar zei ik vaak nee tegen in company aanvragen, omdat ik me richtte op het individuele Superkrachtenprogramma. Ik wilde graag dat leidinggevenden zelf de keuze maken om mee te doen aan mijn programma en zélf het verschil maken in hun organisatie. Eigenaarschap bij medewerkers begint immers bij jezelf.

Totdat een oud-deelnemer zei: “Martine, als meer mensen in één organisatie eigenaarschap nemen en samen jouw programma volgen, dan kunnen ze een mega verschil maken in hun organisatie!”

Daar ben ik het helemaal mee eens.

Dus daarom stel ik mijn (deels online) programma nu ook in company beschikbaar! Wil je daar meer over weten? Maak dan via deze link een afspraak met me.

 

Mijn naam is Martine Veeger.

Ik help leidinggevenden om de leidinggevende te zijn die ze willen zijn. De meeste leidinggevenden willen namelijk wel coachend en faciliterend leidinggeven, maar in de praktijk lukt dat niet altijd.

Eigenaarschap bij medewerkers begint bij jezelf: het begint bij jou als leidinggevende.

Maar dat wil niet zeggen dat je in je eentje het wiel moet uitvinden.

Je vindt al mijn kennis en ervaring in het boek Superkrachten en in het Superkrachtenprogramma help ik leidinggevenden om hun eigen energie anders in te zetten en hun organisatie zo in te richten dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden.

Wil je vaker artikelen en video’s over eigenaarschap ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de weekmail.

Dit vind je misschien ook interessant

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Toen ik mijn boek schreef, had ik allerlei ideeën over wat erin moest komen. Daarnaast heb ik aan potentiële lezers gevraagd wat zij wilden lezen: ze brachten onderwerpen in die ik niet had bedacht om te beschrijven, omdat ze voor mij bijvoorbeeld heel vanzelfsprekend...

Ruimte maken om te groeien

Ruimte maken om te groeien

Als ik had geweten dat dit zou gebeuren, had ik ook een vóór foto gemaakt: een plaatje waarop je heel veel bruine sprietjes ziet en met goed zoeken een paar groene steeltjes ontdekt. Mijn vingers zijn niet zo groen, maar ik houd wel van plantjes en van lekker eten,...

Word jij ook vaak geleefd?

Word jij ook vaak geleefd?

We worden geleefd We worden vaak geleefd: allerlei klusjes komen op ons af en daardoor komen we nooit toe aan de echt belangrijke zaken. De prioriteitenmatrix, door president Eisenhower gebruikt en door Stephen Covey opgenomen in zijn managementboeken, helpt om wel te...