OVER

Martine Veeger

Waarom ik doe wat ik doe

Eind 2018 besefte ik dat ik voor mezelf ging beginnen. Niet omdat ik zo graag zelfstandige wilde zijn, daar moest ik nog heel wat belemmerende overtuigingen voor omdenken. Wel omdat ik zo geloof in wat ik doe.

Al jaren help ik organisaties om te verbeteren. Ik heb training gegeven aan ondernemingsraden en bestuursleden en werkte als consultant bij The Brown Paper Company. Toen ik als consultant bij NS Service & Operatie werkte, ontwikkelde ik het Eigenarenmodel. Een manier van werken die ervoor zorgt dat top-down en bottom-up goed in balans is, waardoor innoveren en verbeteren routine wordt.

 

 

Ik werd gekscherend de moeder, hoeder en opvoeder van het Eigenarenmodel genoemd. En het voelde ook echt als mijn kindje. En zoals elke ouder ben ik super trots op dat kind. Het was voor het eerst dat ik in een organisatie die zo groot is, een continu-verbeter-machine heb zien werken, die ook blijft doordraaien als de consultants weg zijn.

In een enquete gaf 73% van de managers aan dat zij deze manier van werken ook aanbevelen bij andere organisaties. Mijn kindje moest dus groeien en beter bekend worden bij andere organisaties.

Dus ik ben gaan ondernemen en de elementen van het Eigenarenmodel ook bij andere organisaties gaan inrichten.

En ik ben gaan schrijven. Steeds meer leidinggevenden geven aan dat ze mijn artikelen in hun mailbox willen ontvangen. En ik werk aan een heus boek over eigenaarschap bij medewerkers.

Wat ik nog meer doe

Naast moeder van het Eigenarenmodel ben ik in de eerste plaats moeder van Lianne (2012) en Viktor (2014). En samen met mijn man wonen we in Utrecht.

Ik speel improvisatietheater met Theatergasten.

En ik houd ervan om over mijn werk te vertellen.

Ooit wil ik nog eens een echte TED talk op de rode stip houden. Tot die tijd vind ik kleine zaaltjes ook heel leuk. Of radio-opnames, zoals hier op de foto bij People Power New Business Radio.

Hoe ik werk

Ik ben een rupsje nooitgenoeg en weet van geen ophouden. Als ik me eenmaal in jou en je organisatie heb verdiept, zie ik allerlei kansen en mogelijkheden. En die ga ik je dan ook allemaal vertellen.

Ik stel niet alleen vragen, maar val je vaak in de rede. Ik doe aannames en geef mijn ongezouten mening.

Ik bereid workshops tot in detail voor en laat ze vervolgens totaal anders verlopen. Ik hou van improvisatie en verrassingen.

Ik gebruik liever eenvoudige taal met tekeningen dan ingewikkelde Engelse termen.

Ik houd meer van een spel waarvan je leert, dan dat ik college geef.

Ik help jouw organisatie in heel kleine stapjes veranderen.

En ik maak mezelf het liefst zo snel mogelijk overbodig.

Dat alles doe ik, omdat ik jou en jouw organisatie echt belangrijk vind.