OVER

Martine Veeger

Mijn missie: leidinggevenden gaan zélf aan de slag om eigenaarschap bij medewerkers te creëren.

Leidinggevenden die ik op afstand coach zijn super goed in staat om zelf, zonder ondersteuning van consultants, hun organisatie te laten werken. Doordat ze zelf eigenaarschap nemen over hun leiderschap, veranderen ze hun organisatiesysteem op eigen kracht. En dat is zo gaaf!

Ik was jarenlang consultant en heb vele mensen in organisaties in beweging laten komen. Later realiseerde ik me dat ik daarmee in stand hield wat ik juist wilde veranderen. Doordat ik als consultant aan medewerkers vroeg hoe hun werk kon worden geoptimaliseerd, hoefden de leidinggevenden dat niet meer te doen!

Ik ontdekte dat eigenaarschap bij medewerkers begint bij de leidinggevende en dat ik die leidinggevende het beste kan helpen door zelf op afstand te bijven.

Daarom heb ik het boek Superkrachten geschreven en maak ik online (coachings-)programma’s waarmee leidinggevenden op eigen kracht beweging realiseren in hun organisatie. Ik help leidinggevenden naar hun eigen persoonlijke leiderschap te kijken en hun organisatie anders in te richten. Daarbij leer ik ze elementen van het Eigenarenmodel toe te passen dat ik bij NS Service & Operatie ontwikkelde.

Leidinggevenden maken hierdoor het verschil voor hun klanten, voor hun medewerkers en voor zichzelf. Want als medewerkers superkrachten worden, krijgt de leidinggevende tijd en rust. En bovenal: de operationele resultaten verbeteren!

Ik maak graag tekeningen om hetgeen ik wil vertellen te illustreren.

En ik houd ervan om over mijn werk te vertellen. Ooit wil ik nog eens een echte TED talk op de rode stip houden.

Tot die tijd vind ik podcasts, leiderschapsdagen, congressen en andere inspiratiemomenten ook heel leuk.