OVER

Martine Veeger

Waarom ik doe wat ik doe

Eind 2018 besefte ik dat ik voor mezelf ging beginnen. Niet omdat ik zo graag zelfstandige wilde zijn, daar moest ik nog heel wat belemmerende overtuigingen voor omdenken. Wel omdat ik zo geloof in wat ik doe.

Al jaren help ik organisaties om in beweging te komen. Ik heb training gegeven aan ondernemingsraden en bestuursleden en werkte als consultant bij The Brown Paper Company. Bij de Nederlandse Spoorwegen ontwikkelde ik het Eigenarenmodel. Een manier van werken die ervoor zorgt dat top-down en bottom-up goed in balans is, waardoor innoveren en verbeteren routine wordt. 

Ik werd gekscherend de moeder, hoeder en opvoeder van het Eigenarenmodel genoemd. En het voelde ook echt als mijn kindje: zoals elke ouder ben ik super trots op dat kind. Het was voor het eerst dat ik in een organisatie die zo groot is, een continu-verbeter-machine heb zien werken, die ook blijft draaien als de consultants weg zijn.

In een enquête gaf 73% van de leidinggevenden aan dat zij deze manier van werken ook aanbevelen bij andere organisaties. Mijn kindje moest dus groeien en beter bekend worden bij andere leidinggevenden.

Daarom ben ik gaan ondernemen: ik help in organisaties om samen de elementen van het Eigenarenmodel vorm te geven. Ik geef inspiratiesessies en ik coach leidinggevenden een-op-een om eigenaarschap te creëren bij medewerkers.

En ik ben gaan schrijven. Omdat ik merkte dat leidinggevenden die ik op afstand coach super goed in staat zijn om zelf, zonder ondersteuning van consultants, hun organisatie te laten werken. Doordat ze zelf eigenaarschap nemen over hun leiderschap, veranderen ze hun organisatiesysteem op eigen kracht. En dat is zo gaaf!

Ik ben ervan overtuigd dat leidinggevenden die mijn boek SUPERKRACHTEN straks gaan lezen op eigen kracht ook echt het verschil kunnen gaan maken. Voor hun klanten, voor hun medewerkers en voor zichzelf. Want als medewerkers superkrachten worden, krijgt de leidinggevende tijd en rust. En bovenal: de operationele resultaten verbeteren!

In het boek zal je ook mijn illustraties tegenkomen. Ik hou ervan om serieuze zaken wat minder serieus te brengen en tekeningen helpen daarbij.

 

Wat ik nog meer doe

Naast moeder van het Eigenarenmodel en moeder van SUPERKRACHTEN (het boek voelt inmiddels ook als mijn kindje), ben ik in de eerste plaats moeder van Lianne (2012) en Viktor (2014). En samen met mijn man wonen we in Utrecht.

Ik speel improvisatietheater met Theatergasten.

En ik houd ervan om over mijn werk te vertellen. Ooit wil ik nog eens een echte TED talk op de rode stip houden. Tot die tijd vind ik leiderschapsdagen, congressen en andere inspiratiemomenten ook heel leuk. Of radio-opnames, zoals hier op de foto bij People Power New Business Radio.

Hoe ik werk

Ik ben een rupsje nooitgenoeg en weet van geen ophouden. Als ik me eenmaal in jou en je organisatie heb verdiept, zie ik allerlei kansen en mogelijkheden. En die ga ik je dan ook allemaal vertellen.

Ik stel niet alleen vragen, maar val je vaak in de rede. Ik doe aannames en geef mijn ongezouten mening.

Ik bereid workshops tot in detail voor en laat ze vervolgens totaal anders verlopen. Ik hou van improvisatie en verrassingen.

Ik gebruik liever eenvoudige taal met tekeningen dan ingewikkelde Engelse termen.

Ik houd meer van een spel waarvan je leert, dan dat ik college geef.

Ik help jouw organisatie in heel kleine stapjes veranderen.

En ik maak mezelf het liefst zo snel mogelijk overbodig.

Dat alles doe ik, omdat ik jou en jouw organisatie echt belangrijk vind.