Gratis tools, technieken, formats en templates

In mijn boek Superkrachten deel ik in de bijlage allerlei technieken die je helpen om resultaten te behalen. Op deze pagina vind je de daarbij behorende templates en formats.

Vul je naam en emailadres in en je krijgt meteen de download. Op het emailadres dat je hebt ingevuld krijg je daarna wekelijks artikelen en video’s die jou helpen om eigenaarschap bij medewerkers te creëren. Als  je daar niet van gediend bent, klik je op unsubscribe en gooi ik je emailadres weg.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Van sociaal psycholoog en bedrijfskundige Arend Ardon leerde ik dat je soms onbewust in stand houdt wat je niet wilt.

Ik ontdekte het volgende: doordat ik me bij mijn klanten als een superconsultant gedroeg door een brugfunctie te vervullen tussen medewerkers en leidinggevenden, hoefden zij zelf niet meer met elkaar in gesprek te gaan. Dat deed ik namelijk al voor ze! Ongemerkt creëerde ik daarmee een vicieuze cirkel: hoe meer ik voor hen de brug vormde, hoe minder zij met elkaar in gesprek hoefden te zijn. En doordat zij niet met elkaar in gesprek gingen, ging ik nog meer mijn best doen om die informatiestroom op gang te houden, waardoor zij nog minder naar elkaar toe trokken.

Wil jij ontdekken hoe jij een rol speelt in het gedrag van anderen? Durf je in de spiegel te kijken en zien hoe je onbewust het tegenovergestelde veroorzaakt van wat je eigenlijk wilt? Download de selfie opdracht uit mijn boek Superkrachten en breng in kaart hoe jouw vicieuze cirkel werkt én hoe je deze kunt doorbreken.

Problemen oplossen met één overzichtelijke A3

De A3-methode van Lean goeroe John Shook helpt om problemen op te lossen en doelstellingen te realiseren.

De methode omvat meer dan het gebruik van een template: door deze techniek ga je eerst denken en dan pas doen.

Voorkom nutteloze en vage afspraken

Dit template helpt je om acties en besluiten zo op te schrijven dat ze voor iedereen duidelijk zijn én dat ook meteen helder is hoe ze bijdragen aan het realiseren van de organisatiedoelen.

Ben niet druk met de verkeerde dingen

De logicaboom helpt je om:

  • overzicht te krijgen in het oplossen van een specifiek probleem;
  • snel en gestructureerd goede ideeën te verzamelen;
  • prioriteiten te stellen;
  • verantwoordelijkheden toe te wijzen;
  • doelgericht te werken;
  • overeenstemming te krijgen.

Verspil geen tijd meer aan ellelange gesprekken

Met het reflectiedocument heb je gesprekken met medewerkers die eigenaarschap nemen voor het realiseren van hun (operationele) doelen.

Doordat zij zelf voor een bila met jou het denkwerk al hebben gedaan, kom je sneller tot de kern. 

Operationele doelen bepalen

Veel gemaakte f

Lees de 10 meest gemaakte fouten bij het bepalen van doelen én lees wat je wél kunt doen om doelen te formuleren waarvoor medewerkers eigenaarschap willen nemen. 

Mijn naam is Martine Veeger en ik help al heel mijn werkende leven mensen (in organisaties) in beweging te komen. Hierdoor heb ik veel voorbeelden en pragmatische tips die jou kunnen helpen; je vindt ze in het boek Superkrachten.

Het gevoel hebben dat de organisatie niet zonder jou kan is heel vervelend. Ik ken dat gevoel én ik weet hoe je er vanaf kunt komen. Ik deel dat met je in het boek en in online programma’s.

Ik help je om eigenaarschap bij medewerkers te creëren, waardoor ze superkrachten worden. Daarmee laat je hen succesvol zijn en gun je jezelf wat meer tijd en rust. Dat verdien jij toch ook?

Managementboek geeft mij een kleine bijdrage als je via deze link bestelt, dankjewel!