Minder frustratie, meer eigenaarschap: zo beïnvloed je de betrokkenheid van collega’s

Hoe beïnvloed je de betrokkenheid van collega’s? Dat vroeg Boy Janissen zich af. Hij las mijn boek Superkrachten en schreef er dit artikel over voor FrankWatching.

Meer eigenaarschap krijg je door:

  • Doorzie en doorbreek vicieuze cirkels
  • Kijk naar je eigen aandeel
  • Focus op de juiste mensen
  • Stel de juiste doelen
  • Keer de overlegstructuur om
  • Maak van medewerkers superkrachten en creëer eigenaarschap

Ik vind het een mooie samenvatting.

Boy vond het boek zo leerzaam, dat hij later meedeed aan het Superkrachtenprogramma.

Dit vind je misschien ook interessant

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Kiezen wat bijdraagt aan het bedrijfsresultaat met een logicaboom

Toen ik mijn boek schreef, had ik allerlei ideeën over wat erin moest komen. Daarnaast heb ik aan potentiële lezers gevraagd wat zij wilden lezen: ze brachten onderwerpen in die ik niet had bedacht om te beschrijven, omdat ze voor mij bijvoorbeeld heel vanzelfsprekend...

Ruimte maken om te groeien

Ruimte maken om te groeien

Als ik had geweten dat dit zou gebeuren, had ik ook een vóór foto gemaakt: een plaatje waarop je heel veel bruine sprietjes ziet en met goed zoeken een paar groene steeltjes ontdekt. Mijn vingers zijn niet zo groen, maar ik houd wel van plantjes en van lekker eten,...

Hierdoor wil ik mijn doel nóg sneller bereiken

Hierdoor wil ik mijn doel nóg sneller bereiken

Bepaal je doel Sinds oktober staren grote, lege ogen me elke dag aan en hoor ik deze vragen: Wat wordt je doel?Wat wil je?Welke keuzes maak je? Het zijn mijn eigen gedachten en de ogen van een Daruma pop die ik van een klant kreeg. Naar Japans gebruik kleur je één van...