HET EIGENARENMODEL

Focus + Ritme + Spelregels = Beweging

Het Eigenarenmodel is een manier van werken waardoor top-down en bottom-up in balans is. Hierdoor verbeteren de bedrijfsresultaten, stijgt medewerkersbetrokkenheid en ervaren leidinggevenden meer tijd en rust.

In de periode 2014-2017 ontwierp ik het Eigenarenmodel bij én met leidinggevenden van NS Service & Operatie. Nog steeds werkt deze organisatie van 10.000 mensen op deze manier. En met succes! NS verbetert jaar naar jaar de operationele resultaten!!

Inmiddels zijn er meerdere organisaties die deze manier van werken, of elementen ervan, hebben overgenomen.

Managers van NS Service & Operatie gaven in een enquête aan hoe zij werken met het Eigenarenmodel ervaren. Hieronder zie je de resultaten van die enquête. 73% van de managers beveelt deze manier van werken aan voor andere organisaties.

Aanbevelen

73% zegt het Eigenarenmodel aan te bevelen bij andere organisaties.

Focus

85% geeft aan dat het Eigenarenmodel helpt om focus te houden.

Leren

In de regio leert 84% meer van elkaar. 

Bottom-up

82% zegt dat het Eigenarenmodel helpt om informatie van medewerkers te benutten.

Alle operationele resultaten zijn verbeterd!

Hier leg ik het Eigenarenmodel voor je uit:

Video:

Uitleg; waarom en hoe werkt het Eigenarenmodel

Video:

Twee voorbeelden van het Eigenarenmodel

Pagina:

Beschrijving van de rollen binnen het Eigenarenmodel

Pagina:

Voorbeelden van organisatie-doelen en eigenaren

Artikel:

Uitleg over het wat, hoe en waarom van het Eigenarenmodel

NS Operatie is een 24-7 bedrijf en medewerkers werken door het hele land in onregelmatige roosters. Voor onze eerstelijnsmanagers dus een enorme klus om hun medewerkers frequent te zien en spreken, waarbij verbeteringen doorvoeren een extra uitdaging wordt. De wereld om ons heen verandert steeds sneller en NS wil en moet daarin mee.

Toen ik voor het eerst hoorde van de omgekeerde overlegstructuur met eigenaren, dacht ik dat dit de zoveelste hype was die vooral op papier werkt. Maar door de pragmatische aanpak van Martine en de manier waarop zij mensen in beweging krijgt, is er in korte tijd veel veranderd. Er is meer eigenaarschap op alle lagen in de organisatie. Plannen worden gemaakt én opgevolgd en we zijn als MT veel scherper naar en met elkaar. Hierdoor zijn al onze operationele resultaten verbeterd en zijn we veel beter geworden in resultaatsturing!

Ik beveel werken met Martine en haar aanpak dan ook van harte aan!

Koen Sueters is directeur Service & Operatie bij NS Reizigers.

Wil je weten of het Eigenarenmodel past bij jouw organisatie?

Bierviltjesworkshop

In een interactieve workshop van 2,5 uur neem ik jou en je collega’s mee in de elementen focus + spelregels + ritme = beweging.

In de workshop maakt iedereen, letterlijk op de achterkant van een bierviltje, een schets van de elementen focus + spelregels + ritme = beweging.

Aan het eind van de workshop heb je dus al een eerste kleine stap gezet richting het ontwerp van het Eigenarenmodel voor jouw organisatie.

Telefonische afspraak

Wil je met me sparren om te ontdekken of de elementen van het Eigenarenmodel bij jouw organisatie passen?

Maak een gratis telefonische afspraak met me en we bespreken samen wat voor jouw organsiatie nu de beste stap is. 

In dit filmpje zie je waarom 73% van de managers bij NS Service & Operatie het Eigenarenmodel aanbeveelt.

Meer informatie??? 

Ik schrijf regelmatig artikelen over eigenaarschap bij medewerkers en soms neem ik video’s op. Wil je die ontvangen? Vul dan je gegevens in.

Door op verstuur te klikken, ga je ermee akkoord dat ik je regelmatig op de hoogte houd. Uiteraard ga ik zorgvuldig met je gegevens om en houd ik me aan mijn privacyverklaring.