In 9 maanden eigenaarschap creëren bij medewerkers

Nooit meer trekken en sleuren

Interactief programma met kort cyclische een-op-een coaching

 • telefonische intake
 • 7 fysieke bijeenkomsten
 • 7 interactieve webinars
 • 14 een-op-een telefonische coaching gesprekken
 • handige formats, checklists en voorbeelden
 • online community met andere deelnemers

Start vanaf september 2020

Trekken en sleuren

Veel leidinggevenden hebben het gevoel dat ze moeten trekken en sleuren om iets voor elkaar te krijgen in hun organisatie. Veel verspilde energie van de leidinggevende en frustratie bij medewerkers.

Hersenen willen geen verandering

Het is niet zo gek dat medewerkers niet willen veranderen. Het gedrag dat zij al jaren vertonen heeft zich een snelweg gevormd in hun brein.

Mensen gaan pas ander gedrag vertonen als ze de urgentie voelen en grip hebben op het gewenste gedrag. Dan kunnen ze eigenaarschap nemen en werken aan nieuwe routines, aan een nieuwe weg. 

We zijn zelf heel druk

Doordat veel leidinggevenden zelf druk zijn én er vaak veel druk op hen wordt gelegd, gaan ze harder trekken en duwen als medewerkers niet het gewenste gedrag vertonen. Waardoor medewerkers de hakken nog dieper in het zand steken.

Eigenaarschap voor organisatiedoelen

Stel je eens voor dat mensen aan wie jij leidinggeeft eigenaarschap nemen voor de organisatiedoelen. En dat zij hun gedrag veranderen. Niet omdat jij dat zegt, maar omdat ze het zelf willen.

Dat scheelt jullie allen veel verspilde energie en het zorgt er gegarandeerd voor dat de resultaten verbeteren, medewerkerstevredenheid stijgt en jij meer tijd overhoudt.

Interactief programma

In dit programma om eigenaarschap bij medewerkers te creëren, neem ik je mee zoals ik als consultant in jouw bedrijf zou doen. Met het grote verschil dat ik niet degene ben die jouw organisatie in beweging brengt, maar jij zelf! Je maakt daardoor niet alleen tijdens het programma het verschil in jouw organisatie, maar ook daarna. Bij elke organisatie waar je gaat werken zal je elementen uit dit programma gaan toepassen.

Het programma is zo opgebouwd dat je alleen leert wat je meteen in de praktijk gaat toepassen. Heel pragmatisch. Hierbij komen elementen aan bod die je ook zou kunnen leren in verschillende losse trainingen zoals (persoonlijk-) leiderschap, coachend leidinggeven, verandermanagement, performance management, vergadertechnieken, of operational excellence.

Je brengt de theorie meteen in praktijk, want je gaat echt met jouw mensen in je eigen organisatie aan de slag. En doordat je continu reflecteert op je eigen acties en gedrag, leer je heel snel en komt er bijna ongemerkt een enorme verandering tot stand.

7 fysieke bijeenkomsten

In de bijeenkomsten werk je samen met andere leidinggevenden aan de stappen die je binnen jouw organisatie gaat zetten om eigenaarschap te creëren. Ik leer jullie welke stappen je kunt zetten en jullie leren van elkaar.

Je neemt werk uit je organisatie mee, zodat anderen je feedback kunnen geven. Denk daarbij aan proces flows die je met medewerkers gaat maken, of actieplannen.

Doordat je het werk van andere leidinggevenden ziet, leer jij van hen en zij van jou.

7 webinars

Waar de fysieke bijeenkomsten voornamelijk gericht zijn op leren van elkaar, leer je in de webinars vooral van mij. Ik schud mijn rugzak aan ervaring leeg, waardoor jij weer een vervolgstap kunt zetten in je organisatie.

De webinars zijn interactief, je kunt tussentijds reageren en vragen stellen waar ik op inga. 

14 een-op-een gesprekken

Je krijgt kort cyclisch telefonische coaching, waarin ik je help om steeds de juiste stap te zetten om eigenaarschap te creëren. De gesprekken duren een half uurtje en zorgen ervoor dat je in je verander-flow blijft. 

Ondersteuning vanuit online community

Je bent niet de enige die eigenaarschap wil creëren!

In de online community ga je in gesprek met andere leidinggevenden, deel je praktijksituaties en heb je toegang tot al mijn templates, checklists en voorbeelden.

Het resultaat van eigenaarschap bij medewerkers:

E

bedrijfsresultaten verbeteren

E

medewerkerstevredenheid stijgt

E

jij als leidinggevende houdt tijd over

Waarom dit programma?

Ik vroeg me af waarom organisaties mij keer op keer zo inhuren om on the job te helpen eigenaarschap te creëren, terwijl ik leidinggevenden ook kan leren dit zelf te doen. Ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is dat ik jou leer om te doen wat een goede consultant doet. En als jij dat zelf doet, is er per definitie al meer eigenaarschap bij jou. En dus een grotere kans van slagen om eigenaarschap bij je medewerkers te creëren!

Door fysieke bijeenkomsten af te wisselen met webinars is het makkelijk om de lesstof in kleine stukjes op te knippen, kost het jou en mij minder reistijd en je kunt voor een groot deel zelf bepalen op welk moment je tijd besteedt aan je ontwikkeling. Doordat we interactie hebben, pas ik het programma aan op de behoefte van de groep en ontstaat er groepsmaatwerk.

Mijn ervaring is dat leidinggevenden vaak eigenaarschap bij medewerkers willen creëren, maar daar niet de rust en tijd voor vinden. In de waan van de dag gaat altijd iets anders voor. Daarom begint het programma met een aantal simpele manieren om tijd te creëren en zorgt de een-op-een coaching voor een stok achter de deur. Aan het eind van het programma besef je dat het eigenaarschap juist heeft gezorgd voor meer tijd voor jou zelf.

Het lijkt me heel tof om met jou dit programma van start te gaan!

Interactief programma met kort cyclische een-op-een coaching

In het programma krijg je:

 • telefonische intake
 • 7 fysieke bijeenkomsten
 • 7 interactieve webinars
 • 14 een-op-een telefonische coaching gesprekken
 • handige formats, checklists en voorbeelden
 • toegang tot online community met andere deelnemers

Start in september 2020
Totaalprijs €5.950,-

Of €690,- per maand (9 maanden)

Wel het programma volgen, maar niet interactief? Voor €350,- kun je de webinars achteraf bekijken en krijg je toegang tot de online community en materialen.

Ben jij het ook zat om te trekken en sleuren?

Vul je naam in en ik zorg ervoor dat je een mailtje krijgt als ik meer info heb over de data en locatie van de fysieke bijeenkomsten.

Martine heeft een structuur ontwikkeld waarmee focus en eigenaarschap binnen een complexe en landelijke operationele organisatie geborgd is.

Voor het eerst hebben we structureel ingeregeld dat verschillende regio’s in het land continu van elkaar leren.

Martine brengt deelnemers verder, door hen middels scherpe vragen te laten nadenken over de effectiviteit van hun handelen.

Michiel van Dongen is Manager Service & Operatie bij NS Reizigers

Gratis telefonische afspraak

Ben je geïnteresseerd en wil je met mij bespreken of het programma je gaat opleveren wat je nodig hebt?

Klik hier en maak een telefonische afspraak.

Martine onderscheidt zich van andere consultants door haar oprechte betrokkenheid en enthousiasme. Ze gelooft in wat ze doet en zet met enorm veel positieve energie haar ideeën om in daden. Daarmee brengt ze de gewenste verandering teweeg. 

Martine luistert goed en is heel creatief om elke ogenschijnlijke tegenvaller om te buigen tot een kans en daar weer de juiste oplossing voor te bedenken en door te voeren. Hierbij coacht ze op een heel prettige, positieve en constructieve wijze. Een topper!

Inge Stegeman is Manager Service & Operatie bij NS Reizigers