Hoe je onbewust in stand houdt, dat anderen niet doen wat je wilt

‘Waarom is het glas bij jou toch altijd half leeg?’ vraagt Carla zich af. Ze wordt gek van Daniel, het MT-lid dat altijd, maar dan ook echt altijd, het proces vertraagt. Pas wanneer Carla op een andere manier naar de situatie kijkt, begrijpt ze wat er steeds gebeurt: ze ziet hoe zij zelf een aandeel heeft in het patroon dat zij en Daniel telkens doorlopen. Nu ze het patroon herkent, kan ze het ook doorbreken.

Mijn naam is Martine Veeger.

Ik help leidinggevenden om de leidinggevende te zijn die ze willen zijn. De meeste leidinggevenden willen namelijk wel coachend en faciliterend leidinggeven, maar in de praktijk lukt dat niet altijd.

Eigenaarschap bij medewerkers begint bij jezelf: het begint bij jou als leidinggevende.

Maar dat wil niet zeggen dat je in je eentje het wiel moet uitvinden.

Je vindt al mijn kennis en ervaring in het boek Superkrachten en in het Superkrachtenprogramma help ik leidinggevenden om hun eigen energie anders in te zetten en hun organisatie zo in te richten dat medewerkers eigenaarschap nemen en daarmee superkrachten worden.

Wil je vaker artikelen en video’s over eigenaarschap ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de weekmail.

Dit vind je misschien ook interessant

Eigenaarschap in je team Podcast

Eigenaarschap in je team Podcast

Leidinggevenden vragen me vaak: ‘Hoe krijg ik anderen mee?’ Maar waarom moet iedereen mee? Lees in dit artikel waarom je weerstand juist moet opzoeken.

Betrokkenheid medewerkers vergroten

Betrokkenheid medewerkers vergroten

Uit onderzoek blijkt dat 85% van de beroepsbevolking werkt zonder daar blij van te worden. Toen ik dat las, werd ik heel verdrietig. Lees in dit artikel wat je kunt doen om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.